Historie Hametha
 
2015
De omzet van 2015 bedroeg meer dan € 547 miljoen.
In 2015 heeft de overname van Multi Energy plaats gevonden. Hiermee is het totale tankstation netwerk met 35 tankstations uitgebreid.
 
2014
Het tankstation netwerk wordt uitgebreid met 18 Esso Express locaties in Amersfoort, Amstelhoek, Apeldoorn, Arnhem, De Bilt, Dordrecht, Eindhoven, Heerlen, Heemstede (2x), Hillegom,Lemelerveld, Maastricht (2x), Ouderkerk a/d Amstel, Roelofarendsveen, Utrecht en Velserbroek. In het tankstation netwerk wordt de locatie 't Loo bij Wezep (A28) in eigen exploitatie genomen onder het Esso label.
De nieuwbouw van tankput 7 bij Standic vangt aan.
 
2013
De omzet van de groep groeit in 2013 verder naar meer dan € 394 miljoen.
Het tankstation netwerk wordt uitgebreid met tankstations in Tilburg (Texaco), Breda (BP) en Mijnsheerenland (Haan express).
 
2012
De omzet van de groep groeit in 2012 verder naar meer dan € 385 miljoen.
De laatste fase van de uitbreiding bij Standic is gereed en operationeel. De terminal heeft nu een capaciteit van 195.000 cbm; samen met de Haan Oil Storage terminal beschikt de groep over 230.000 cbm opslagcapaciteit.
Het tankstation netwerk wordt uitgebreid met tankstations in Best (Esso), Arnhem (Haan), Weesp (2x BP), Apeldoorn (Haan) en Zwolle (Haan). Bovendien wordt ons netwerk uitgebreid met een eerste snelweglocatie in eigen exploitatie: langs de A27 OZ nabij Hank en Dussen (Noord-Brabant). Dit snelwegstation ondergaat een ware metamorfose en wordt omgekleurd naar een modern BP station voorzien van Wild Bean Café. Een tankstation in Tilburg (BP Ringbaan-Oost) wordt gesloten.
 
2011
De omzet van de groep schiet voor het eerst door de "€ 300 miljoen grens" en bedraagt in 2011 € 365,2 miljoen.
Het tankstation netwerk wordt uitgebreid met stations in Amstelveen, Almere, Bellingwolde, Den Haag en Nieuwleusen;
het verkooppunt in Vleuten wordt volledig vernieuwd. Ook verwerft de groep de concessie van het snelwegtankstation 't Loo langs de A28.
Een nieuwe dochtermaatschappij wordt opgericht: Haan Fuelservice BV. Haan Fuelservice levert brandstoffen en smeermiddelen aan zelfstandige dealerstations. Bij de start van de onderneming is een contractenportefeuille overgenomen van de North Sea Group. Inmiddels zijn er verkooppunten in Enschede, Surhuisterveen, Oene, Abcoude, Nieuw-Lekkerland en Berkel en Rodenrijs omgekleurd naar ons eigen 'haan' merk.
Met betrekking tot de nieuwbouw van tankput 6 bij Standic is besloten om, gezien de grote vraag naar opslagcapaciteit, fase 2 (14 tanks van in totaal 34.000 m3) direct van start te laten gaan. Naar verwachting is fase 2 begin 2012 operationeel.
 
2010
Het tankstation netwerk wordt uitgebreid met stations in Mierlo, Rotterdam, Vleuten, Wageningen, Zoetermeer en Zwijndrecht. Ook wordt van twee stations in Rotterdam, als gevolg van een veilingprocedure, afscheid genomen.
De nieuwbouw van tankput 6 bij Standic vangt aan. De eerste fase (30.000 m2) moet in april 2011 operationeel zijn.
 
2009
De Haan Minerale Oliën bestaat 50 jaar.
Het tankstation netwerk wordt uitgebreid met stations in Rotterdam, Velddriel en Weert. Het station in Bodegraven wordt volledig vernieuwd. In Sliedrecht wordt een onbemand verkooppunt gesloten.
Er wordt definitief besloten om de Standic terminal te gaan uitbreiden met een 6e tankput (64.000 m3).
 
2008
Het tankstation netwerk wordt uitgebreid met stations in Rucphen en Vreeland, terwijl er in Groenlo en Waalwijk twee stations worden gesloten.
 
2007
Het tankstation netwerk wordt uitgebreid met stations in Bodegraven, Breda, Den Haag, Eindhoven, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam.
De opslagterminal Standic (voormalig Vopak Logistic Services Dordrecht) wordt overgenomen van Koninklijke Vopak.
 
2006
Het tankstation netwerk wordt uitgebreid met stations in Eindhoven, Nijmegen, Rossum, Rotterdam (2x), Tilburg, Udenhout en Utrecht.
De divisie Tankopslag wordt opgericht en de opslagterminal Haan Oil Storage (voormalig Petroplus Tankstorage Dordrecht) wordt overgenomen van Petroplus.
 
2005
Het tankstation netwerk wordt uitgebreid met een station in Baexem.
De merkrechten van Fifax en Harmisol worden overgenomen van Sara Lee, de distributie van de producten wordt uitbesteed aan Siderius.
 
2004
Zeepfabriek Siderius B.V. wordt overgenomen via dochterbedrijf Baymax. Het merk Ossengal wordt overgenomen en toegevoegd aan het assortiment van Siderius.
 

TerugTerug
Home     Sitemap     Disclaimer     Contact     Over ons